Recept

Křepelky s citronovou šťávou na šalvějí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44758
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Citronová kůra
5 kávová lžička Citronová šťáva
4 ks Křepelka
5 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl mořská
5 polévková lžíce Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 419kJ
2% Sacharidy 9 g
24% Tuky 18 g
30% Sodík 595 mg
61% Bílkoviny 34 g

Křepelky s citronovou šťávou na šalvějí postup přípravy receptu:

1

Křepelky vykostíme (zbavíme páteře a žeber), stroužek česneku oloupeme, utřeme se solí, posekáme část šalvějových lístků (na 1 lžíci) a nastrouháme citrónovou kůru.

2

V misce promícháme 1/3 olivového oleje s citrónovou šťávou, citrónovou kůrou a česnekovou pastou, vmícháme sůl, pepř a odložíme.

3

Ve velké pánvi rozpálíme druhou třetinu oleje, vložíme křepelky, přidáme sekanou šalvěj a prudce opečeme do hněda. Maso pak přemístíme do pekáče.

4

Na pánev nalijeme zbylou část oleje, přidáme citrónovou směs, přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vaříme za stálého míchání přibližně 1 minutu.

5

Obsahem pánve přelijeme křepelky na pekáči a dámje péct do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 20 - 25 minut, nakonec k vypečené šťávě přidáme lžíci panenského olivového oleje.

6

Porce servírujeme ozdobené šalvějovými lístky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept