Pražské osvěžení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražské osvěžení
Pražské osvěžení
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44763 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 dl | Gin |
1 kávová lžička | Med včelí |
5 cl | Rum bílý |
4 cl | Šťáva z růžových grepů |
5 cl | Víno červené |
Cukrová krusta | |
---|---|
20 g | Cukr krupice |
1 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 248,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 313,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Gin, Med včelí, Šťáva z růžových grepů, Víno červené, Cukr krupice, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rum bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražské osvěžení postup přípravy receptu:
1 | Cukrová krusta: povrch sektové sklenky potřeme pomerančem a potom sklenku ponoříme do cukru, který máme nasypaný na malém talířku. Sklenky můžeme vložit alespoň na pět minut do lednice, poté je vyjmeme a postavíme na pracovní plochu. |
2 | Do šejkru dáme 3 lžíce drceného ledu, přidáme šťávu z grepů, med, červené víno, rum, gin, v uzavřeném šejkru vše dobře protřeseme. Opatrně nádobku otevřeme a nápoj přecedíme do připravených sektových sklenek, ihned podáváme. |
Poznámka
Nápoj podáváme dobře vychlazený, sklenky bez krusty můžeme ozdobit plátkem citrónu, Zásada však je, že sklenky s cukrovou krustou již ničím dalším nezdobíme.