Grilované jehněčí kolena se smetanovými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí kolena se smetanovými bramborami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44764 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Jehněčí koleno |
4 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
20 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
210 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 689,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Jehněčí koleno, Máta, Muškátový oříšek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí kolena se smetanovými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, česnek oloupeme, nasekáme nadrobno. Nastrouháme Parmezán a tvrdý ovčí sýr (Pecorino). |
2 | Do zapékací misky, vymaštěné olejem, naskládáme plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme strouhaným muškátovým oříškem a poklademe sekaným česnekem. Na brambory spotřebujeme jen 1 stroužek. |
3 | Smícháme 4 lžíce Parmezánu s moukou a smetanou, směs nalijeme na brambory. Posypeme 2 lžícemi Parmezánu a dáme péci na 45 minut do trouby, předehřáté na 180 °C. |
4 | Opranou a osušenou mátu a petrželovou nať nasekáme nadrobno. Sýr Pecorino a zbylý Parmezán smícháme s nasekanými bylinkami, dvěma stroužky rozsekaného česneku a praženými piniovými oříšky, osolíme, opepříme, rozmixujeme. Během mixování po kapkách přiléváme olivový olej. |
5 | Jehněčí kolena vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme grilovat z obou stran na 5 - 10 minut, dokud nejsou propečená podle našich představ. |
6 | Na nahřáté talíře položíme smetanové brambory, které poklademe jehněčím masem, nakrájeným na plátky. Na maso vložíme lžíci pesta. |
Poznámka
Servírujeme teplé.