Recept

Grilované jehněčí kolena se smetanovými bramborami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44764
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory
3 stroužek Česnek
4 ks Jehněčí koleno
4 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 kávová lžička Muškátový oříšek
20 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
210 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
200 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
6% Sacharidy 23 g
70% Tuky 53 g
51% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 31 g

Grilované jehněčí kolena se smetanovými bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, česnek oloupeme, nasekáme nadrobno. Nastrouháme Parmezán a tvrdý ovčí sýr (Pecorino).

2

Do zapékací misky, vymaštěné olejem, naskládáme plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme strouhaným muškátovým oříškem a poklademe sekaným česnekem. Na brambory spotřebujeme jen 1 stroužek.

3

Smícháme 4 lžíce Parmezánu s moukou a smetanou, směs nalijeme na brambory. Posypeme 2 lžícemi Parmezánu a dáme péci na 45 minut do trouby, předehřáté na 180 °C.

4

Opranou a osušenou mátu a petrželovou nať nasekáme nadrobno. Sýr Pecorino a zbylý Parmezán smícháme s nasekanými bylinkami, dvěma stroužky rozsekaného česneku a praženými piniovými oříšky, osolíme, opepříme, rozmixujeme. Během mixování po kapkách přiléváme olivový olej.

5

Jehněčí kolena vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme grilovat z obou stran na 5 - 10 minut, dokud nejsou propečená podle našich představ.

6

Na nahřáté talíře položíme smetanové brambory, které poklademe jehněčím masem, nakrájeným na plátky. Na maso vložíme lžíci pesta.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept