Recept

Tagliatelle s tykvovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 44765

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
800 g Tykev
350 g Těstoviny Tagliatelle
2 l Voda pitná
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 863 kcal
Kilojoule 3 609kJ
32% Sacharidy 116 g
47% Tuky 35 g
22% Sodík 441 mg
47% Bílkoviny 26 g

Tagliatelle s tykvovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do rozehřátého másla vložíme nadrobno pokrájené šalotky, osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 30 minut. Pak do pánve vložíme na kostičky nakrájenou tykev a špetku muškátového oříšku. Opět pod pokličkou dusíme 40 minut. Poté přilijeme smetanu, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, nadrobno nakrájenou petrželku, zamícháme a pánev odstavíme. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Těstoviny scedíme, 2 lžíce vody odložíme. Vložíme je do tykvové směsi pokud se nám zdá omáčka moc hustá, přilijeme vodu, kterou jsme si odložili. Zahříváme minutu, poté ihned podáváme. Na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept