Tagliatelle s tykvovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s tykvovou omáčkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44765 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Šalotka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
800 g | Tykev |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 83,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s tykvovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do rozehřátého másla vložíme nadrobno pokrájené šalotky, osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 30 minut. Pak do pánve vložíme na kostičky nakrájenou tykev a špetku muškátového oříšku. Opět pod pokličkou dusíme 40 minut. Poté přilijeme smetanu, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, nadrobno nakrájenou petrželku, zamícháme a pánev odstavíme. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Těstoviny scedíme, 2 lžíce vody odložíme. Vložíme je do tykvové směsi pokud se nám zdá omáčka moc hustá, přilijeme vodu, kterou jsme si odložili. Zahříváme minutu, poté ihned podáváme. Na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.