Farfalle s lilkem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s lilkem a rajčaty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44767 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 ks | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Lilek |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 916,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s lilkem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve osolený lilek necháme v cedníku 30 minut. Mezitím si na lžíci rozehřátého oleje osmahneme nakrájené šalotky a česnek do měkka. Pak vložíme rajčata i se šťávou, cukr, sůl a pepř a pod pokličkou vaříme 30 minut. Lilek opláchneme studenou vodou, osušíme. Rozehřejeme polovinu zbývajícího oleje a opečeme na něm lilek. Mezitím si v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme s rajčatovou omáčkou. Na talíři pak dáme lilek navrch a ozdobíme bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.