Těstoviny s chřestem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s chřestem a hráškem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44769 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
450 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
120 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
225 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 87,9mg |
Draslík | 523,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Citrony, Hrášek, Kerblík, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s chřestem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Šafrán přelijeme 2 lžícemi horké vody a necháme louhovat. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přilijeme smetanu, víno, namočený šafrán, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci s osolenou voudou minutu povaříme špičky chřestu, dlouhé přibližně 5 cm. Pak je vložíme do omáčky. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a dáme na 8 minut povařit i s hráškem. Poté je vložíme do omáčky, zamícháme. |
2 | Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme, smícháme s omáčkou. Na talíři je ozdobíme kerblíkem a hoblinkami Parmezánu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.