Recept

Těstoviny s chřestem a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 44769
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

450 g Chřest bílý
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
120 g Hrášek
2 polévková lžíce Kerblík
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Šafrán
225 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
300 g Těstoviny čtyřvaječné
2 polévková lžíce Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 847kJ
20% Sacharidy 71 g
46% Tuky 34 g
24% Sodík 486 mg
42% Bílkoviny 24 g

Těstoviny s chřestem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Šafrán přelijeme 2 lžícemi horké vody a necháme louhovat. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přilijeme smetanu, víno, namočený šafrán, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci s osolenou voudou minutu povaříme špičky chřestu, dlouhé přibližně 5 cm. Pak je vložíme do omáčky. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a dáme na 8 minut povařit i s hráškem. Poté je vložíme do omáčky, zamícháme.

2

Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme, smícháme s omáčkou. Na talíři je ozdobíme kerblíkem a hoblinkami Parmezánu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept