Hrnkový perník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrnkový perník
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4477 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 ks | Kypřicí prášek do perníku |
800 ml | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
400 ml | Olej stolní |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 254,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrnkový perník postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Nejprve ušleháme v míse žloutky s částí cukru. Poté přidáme mouku, mléko, olej, kakao, kypřicí prášek, prášek do perníku, zbylý cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme asi 25minut. |
3 | Hotový perník necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme. |