Salát z bílých fazolí se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z bílých fazolí se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44773 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
80 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 288,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Ocet vinný, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z bílých fazolí se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme přes noc namočené, poté k nim přidáme oloupanou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Uvařené fazole scedíme, necháme je okapat, zeleninu pokrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním oleje s octem. |
2 | Vychladlé fazole smícháme s drobně nakrájenou cibulí, kořenovou zeleninou a přelijeme zálivkou. |
3 | Před podáváním necháme salát vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.