Pečená husa bez nádivky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husa bez nádivky
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44776 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3,5 kg | Husa domácí |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 460,4mg |
---|---|
Cholesterol | 466,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 201,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husa domácí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená husa bez nádivky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou husu opláchneme, osolíme a opepříme. Dáme ji do pekáče hrudí nahoru a v předehřáté troubě pečeme 180 minut. Občas propíchneme na stehnech a křídlech, aby vytekl tuk. Po 45 minutách slijeme vypečenou šťávu, povaříme ji v kastrůlku a jak začne tmavnout přidáme trochu vody. Husu pravidelně v troubě obracíme a podléváme výpekem. Asi 10 minut před dokončením husu naposledy obrátíme a polijeme studenou slanou vodou. Pečeme ji na maximum, aby byla vypečená kůrka. |
2 | Naporcujeme husu, přendáme na servírovací tác a udržujeme teplou. Šťávu z pekáče zředíme se 2 hrnky studené vody a odstraníme tuk. Rozmícháme ve 2 lžících vody mouku a vypečenou šťávu zahustíme. Osolíme, opepříme a podáváme k huse. |