Plněné kachní řízky v brusinkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné kachní řízky v brusinkové omáčce
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44779 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brusinky |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
4 ks | Kachní stehna |
100 g | Lišky čerstvé |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 320,7mg |
Draslík | 373,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kachní stehna, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné kachní řízky v brusinkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme kachní stehna, osušíme a vykostíme. Oloupeme a nasekáme šalotku. Houby očistíme. |
2 | Ve woku rozpustíme máslo, osmahneme šalotku a houby, přidáme petržel, žloutek, sůl, pepř a strouhanku. Stehenní řízky naplníme směsí, sepneme párátky, osolíme a opepříme. Oloupeme a nakrájíme cibuli, celer a mrkev očistíme a také nakrájíme. |
3 | V pekáči rozpálíme olej, dáme do něj plněné řízky a v troubě krátce osmahneme, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme zeleninu a je-li třeba, tak dolijeme trochu vody. Po 30 minutách přilijeme šťávu z vymačkaných brusinek a pečeme 15 minut. |
4 | Řízky vyjmeme a dáme na talíře, omáčku přecedíme, přidáme vermut, prohřejeme a přelijeme jím maso. Podáváme horké. |