Žampionová věž - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová věž
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4478 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
300 g | Kuřecí prsa |
400 g | Majolka |
1 hrst | Petržel - nať |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 423,2mg |
Draslík | 588,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 164,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Majolka, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová věž postup přípravy receptu:
1 | V míse položíme žampiony kloboučky dolů. |
2 | Orestujeme na teflonové pánvi na kousky nakrájené maso a začneme vrstvit, každou vrstvu posolíme a potřeme majonézou. Na žampiony dáme maso, posypeme nastrouhaným sýrem a další vrsta je z uvařených a nastrouhaných vajec. Poté vařené strouhané brambory. |
3 | Směs stlačíme a dáme na 2 hodiny do lednice, poté vyklopíme. |
Poznámka
vejce předem uvaříme natvrdo