Brambory s pikantními fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s pikantními fazolemi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44782 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
315 g | Fazole červené sterilované |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 728,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli omáčka, Fazole červené sterilované, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s pikantními fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Brambory velmi dobře omyjeme a očistíme, poté je ve slupce dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 45-60 minut, dokud nezměknou. Po upečení necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí z brambor uřízneme špičku a vydlabeme vnitřek. Bramborovou dužninu, tomatový protlak a chilli omáčku v misce smícháme na hladkou kaši. Potom přidáme fazole a vše podle chuti osolíme a opepříme, znovu důkladně, ale opatrně, abychom nerozmačkali fazole, promícháme. |
2 | Fazolovou směs potom dáme do bramborových misek, posypeme lehce paprikou a pečeme 10-15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka. |