Salát z bílého zelí s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z bílého zelí s červenou řepou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44784 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Červená řepa sterilovaná |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 ks | Jablka |
250 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 524,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 434,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,6mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Jablka, Majonéza, Pažitka, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z bílého zelí s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál, několik pěkných listů dáme stranou a zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Krájenou naloženou řepu slijeme a necháme okapat, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nahrubo nastrouháme, pažitku nasekáme najemno. |
2 | Promícháme majonézu, hořčici, sůl, pepř a zálivkou přelijeme zelí s červenou řepou a dobře promícháme. |
3 | Servírovací mísu vyložíme odloženými zelnými listy a na ně |
4 | narovnáme umíchaný salát a posypeme pažitkou. Před podáváním salát necháme vychladit. |