Po cikánsku kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Po cikánsku kuře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44786 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Calvados |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Kuře |
1 kávová lžička | Med včelí |
4 polévková lžíce | Ocet jablečný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 425,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Med včelí, Ocet jablečný, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Po cikánsku kuře postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme olej, calvados, jablečný ocet, prolisovaný česnek, černý celý pepř, sůl, med a rozmarýn. Vše promícháme. |
2 | Kuřata opláchneme, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Potřeme je marinádou, zakryjeme a necháme v lednici marinovat 4 hodiny. Občas maso obrátíme. |
3 | Poté maso dáme na rozpálený gril a grilujeme 12 minut z každé strany. Potíráme marinádou. Ihned podáváme. |