Salát z bílého zelí s křenem a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z bílého zelí s křenem a mrkví
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44787 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Křen |
250 g | Mrkev kořen |
1,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 319,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Ocet vinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z bílého zelí s křenem a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo, |
2 | oloupaný křen najemno nastrouháme. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, soli a pepře. |
3 | V míse promícháme zelí s mrkví a křenem. Salát přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit. |