Jednoduchý recept

S hrachovými lusky kuře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44788
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Cuketa
200 g Hrachové lusky
1 polévková lžíce Kerblík
400 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 283kJ
2% Sacharidy 8 g
28% Tuky 21 g
12% Sodík 238 mg
38% Bílkoviny 22 g

S hrachovými lusky kuře postup přípravy receptu:

1

Vykostěné kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Rozpálíme ve woku olej, osmahneme dozlatova maso a vyndáme z woku.

2

Lusky očistíme a necháme blanšírovat ve vroucí vodě 2 minuty, poté je slijeme a necháme okapat.

3

Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmahneme ji ve vypečené šťávě z masa. Omyjeme a na kolečka nakrájíme cukety a osmahneme též ve woku s cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a muškátový oříšek.

4

Se smetanou, vejci, petrželí, pažitkou a kerblíkem rozděláme žervé. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj kuře, cibuli, zeleninu a přelijeme dresinkem ze smetany a vajec. Posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe kousky másla a v předehřáté troubě pečeme 40 minut.

5

Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept