Salát z bílého zelí s jablky a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z bílého zelí s jablky a ořechy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44789 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
200 g | Majonéza |
50 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
0,3 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 455,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 209,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Majonéza, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z bílého zelí s jablky a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál a zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nahrubo nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, vlašské ořechy nasekáme nahrubo, sýr nakrájíme na |
2 | nudličky. Na zálivku smícháme majonézu s cukrem, skořicí, citronovou šťávou a solí. |
3 | V míse promícháme zelí s jablky, přelijeme zálivkou a dobře promícháme. Salát posypeme ořechy, sýrem a petrželovou natí. |
4 | Před podáváním necháme salát vychladit. |