Kuřecí prsa gratinovaná s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa gratinovaná s hořčicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44790 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička | Kari koření |
4 ks | Kuřecí prsa |
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 812,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa gratinovaná s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsní řízky bez kosti opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením a dáváme je postupně do vymazané zapékací mísy. Potřeme je směsí dijonské a americké hořčice. |
2 | Tuhý sníh ušleháme z bílků, potřeme jím kuřecí řízky. Přidáme kousky másla, posypeme strouhankou a v předehřáté troubě pečeme 25 minut. |
3 | Pažitku nasekáme a před podáváním posypeme hotový pokrm. |