Prsa kachní s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prsa kachní s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44793 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kachní prsa |
5 polévková lžíce | Likér Grand Marnier |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 505,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Pomeranče, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Likér Grand Marnier, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prsa kachní s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vykostěná kachní prsa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme je dozlatova na pávni cca 12 minut. Smažíme nejprve po straně s kůží. Před dokončením potřeme kůži máslem a medem. Přelijeme maso likérem a rozpálíme pánev, hotová prsa vyndáme a udržujeme teplá. |
2 | Pomerančovou kůru nastrouháme, přidáme šťávu z 1 pomeranče a přilijeme k výpeku z masa. Zahřejeme omáčku, ale již nevaříme. Přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme med. |
3 | Podáváme horké s kachním masem. |
Poznámka
Z pomeranče použijeme jak šťávu, tak kůru.