Jednoduchý recept

Prsa kachní s pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 44793
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kachní prsa
5 polévková lžíce Likér Grand Marnier
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Med včelí
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 222kJ
3% Sacharidy 13 g
15% Tuky 12 g
14% Sodík 284 mg
54% Bílkoviny 31 g

Prsa kachní s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vykostěná kachní prsa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme je dozlatova na pávni cca 12 minut. Smažíme nejprve po straně s kůží. Před dokončením potřeme kůži máslem a medem. Přelijeme maso likérem a rozpálíme pánev, hotová prsa vyndáme a udržujeme teplá.

2

Pomerančovou kůru nastrouháme, přidáme šťávu z 1 pomeranče a přilijeme k výpeku z masa. Zahřejeme omáčku, ale již nevaříme. Přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme med.

3

Podáváme horké s kachním masem.

Poznámka

Z pomeranče použijeme jak šťávu, tak kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept