Salát z mladých kedluben s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mladých kedluben s jablky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44794 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
600 g | Kedlubna |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 493,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Kedlubna, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mladých kedluben s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny a oloupaná jablka, z kterých jsme vykrojili jádřince, nastrouháme najemno a zakapeme citronovou šťávou, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem a cukrem. |
2 | V míse promícháme kedlubny a jablka se zálivkou a posypeme petrželovou natí. Před podáváním necháme salát vychladit. |