Karbanátky z rybího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z rybího masa
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44795 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 ks | Citrony |
100 g | Majonéza |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák v oleji |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,2mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Majonéza, Olej rostlinný, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z rybího masa postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme a vaříme v osolené vodě 15 minut, až změknou. Poté je slijeme a v misce rozšťoucháme s majonézou, necháme 30 minut chladnout. |
2 | Omyté šalotky a petrželovou nať jemně nasekáme, rybí maso rozebereme na kousky a vše zamícháme do rozšťouchaných brambor. Směs podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Vytvoříme placky, poprášíme je moukou a obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. |
4 | V pánvi rozpálíme olej a karbanátky na něm opékáme 3-4 minuty po každé straně, dokud nemají zlatavou barvu a nejsou křupavé. Opečené zbavíme přebytečného tuku savým papírovým ubrouskem. |
5 | Podáváme ozdobené citronem. |