Bramborové smaženky na vietnamský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové smaženky na vietnamský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44798 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 špetka | Kari koření |
100 g | Maizena - kukuřičný škrob |
1 dl | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 853,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové smaženky na vietnamský způsob postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme a na hrubším struhadle nastrouháme. |
2 | Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kousky. Šalotky omyjeme a nadrobno nasekáme. |
3 | Nastrouhané brambory osolíme a vymačkáme z nich v cedníku přebytečnou vodu. Přidáme do nich rozšlehané vejce, kukuřičný škrob, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a šalotky. Směs dochutíme solí, pepřem, rybí omáčkou a kari kořením, vše dobře promícháme. |
4 | V pánvi rozpálíme olej a na něm asi 4 minuty po každé straně opékáme smaženky, které mají v průměru přibližně 5 centimetrů, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu. Z opečených odstraníme přebytečný tuk savým papírovým ubrouskem. |
Poznámka
Podáváme teplé jako přílohu k masu nebo rybám.