Recept

Salát z kedluben s vejci a česnekovými krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44799
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
800 g Kedlubna
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1,5 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 471kJ
7% Sacharidy 23 g
33% Tuky 24 g
14% Sodík 273 mg
20% Bílkoviny 11 g

Salát z kedluben s vejci a česnekovými krutony postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupané kedlubny nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, pažitku nasekáme najemno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a spolu s česnekem osmažíme na másle. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, hořčice, soli, cukru, pepře a ustrouhaného muškátového oříšku.

2

Kedlubny s vejci přelijeme zálivkou, přidáme pažitku a promícháme. Před podáváním salát posypeme česnekovými krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept