Salát z kedluben s vejci a česnekovými krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kedluben s vejci a česnekovými krutony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44799 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
800 g | Kedlubna |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 259,7mg |
Draslík | 413,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 492,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kedlubna, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kedluben s vejci a česnekovými krutony postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupané kedlubny nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, pažitku nasekáme najemno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a spolu s česnekem osmažíme na másle. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, hořčice, soli, cukru, pepře a ustrouhaného muškátového oříšku. |
2 | Kedlubny s vejci přelijeme zálivkou, přidáme pažitku a promícháme. Před podáváním salát posypeme česnekovými krutony. |