Jednoduchý recept

Salám z husí kůže

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44806

Ingredience

1500 g Husa domácí
100 g Kapie
20 g Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Rychlosůl
1 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 983kJ
1% Sacharidy 4 g
113% Tuky 85 g
16% Sodík 315 mg
72% Bílkoviny 40 g

Salám z husí kůže postup přípravy receptu:

1

Husu očistíme, důkladně umyjeme a vykostíme, z masa vyřízneme kůži tak, aby kůže zůstala celá. Půlku masa nakrájíme na malé kousky a druhou půlku pomeleme na strojku na maso. Obě masa dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, oloupaný a prolisovaný česnek, drobně nasekanou kapii, drobně nakrájenou petržel kudrnku a nakonec sanytru. (Sanytra je ledek draselný, prodává se ve formě malých krystalků, do jídla dáváme malé množství, jen na zbarvení.) Směs dobře rukou promícháme a odložíme do lednice na 3 hodiny.

2

Celou husí kůži rozložíme na pracovní plochu, osolíme ji, trošku posypeme pepřem, z připravené směsi vytvarujeme hrubý salám, položíme ho na kůži, zabalíme a kůži zašijeme.

3

Hotový salám v udírně udíme asi dvě a půl hodiny. Potom ho ještě musíme uvařit v páře přibližně 30-40 minut a nakrájený podáváme.

Poznámka

Husí salám podáváme jako studený, anebo teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept