Salám z husí kůže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salám z husí kůže
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44806 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1500 g | Husa domácí |
100 g | Kapie |
20 g | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Rychlosůl |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 840,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 406,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Husa domácí, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rychlosůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salám z husí kůže postup přípravy receptu:
1 | Husu očistíme, důkladně umyjeme a vykostíme, z masa vyřízneme kůži tak, aby kůže zůstala celá. Půlku masa nakrájíme na malé kousky a druhou půlku pomeleme na strojku na maso. Obě masa dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, oloupaný a prolisovaný česnek, drobně nasekanou kapii, drobně nakrájenou petržel kudrnku a nakonec sanytru. (Sanytra je ledek draselný, prodává se ve formě malých krystalků, do jídla dáváme malé množství, jen na zbarvení.) Směs dobře rukou promícháme a odložíme do lednice na 3 hodiny. |
2 | Celou husí kůži rozložíme na pracovní plochu, osolíme ji, trošku posypeme pepřem, z připravené směsi vytvarujeme hrubý salám, položíme ho na kůži, zabalíme a kůži zašijeme. |
3 | Hotový salám v udírně udíme asi dvě a půl hodiny. Potom ho ještě musíme uvařit v páře přibližně 30-40 minut a nakrájený podáváme. |
Poznámka
Husí salám podáváme jako studený, anebo teplý předkrm.