Kuřecí kapsy plněné ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kapsy plněné ricottou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Kapie |
800 g | Kuřecí prsa |
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Roketa |
1 kávová lžička | Sůl |
220 g | Sýr Ricotta |
6 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 169,3mg |
Draslík | 892,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oříšky piniové, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí kapsy plněné ricottou postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích prsou nakrájíme 4 porce. Na jedné podélné straně opatrně uvolníme kůži, abychom získali kapsy vhodné k plnění. Roketu nakrájíme najemno, kapii opečeme, necháme vychladnout a nadrobno posekáme. |
2 | V misce smícháme čerstvý sýr ricotta s nasekanou roketou, kapií a praženými piniovými oříšky, osolíme, opepříme a dohladka spolu utřeme. |
3 | Sýrovou směsí, rozdělenou na 4 díly, opatrně naplníme připravené kapsy a vložíme je do olivovým olejem vymaštěného pekáčku, přelijeme drůbežím vývarem, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme 1 lžičku másla a dáme péci na 20-25 minut do trouby předehřáté na 200°C. |
4 | Porce servírujeme přelité vypečenou šťávou. |