Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44808 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
450 g | Hovězí svíčková |
3 polévková lžíce | Kari pasta |
600 ml | Kokosové mléko |
4 ks | Limetka kafrová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 hrst | Thajská bazalka |
150 g | Thajský lilek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 406,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hovězí svíčková, Kokosové mléko, Olej rostlinný, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Kari pasta, Limetka kafrová, Thajská bazalka, Thajský lilek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky postup přípravy receptu:
1 | Z masa odstraníme přebytečný tuk a pokrájíme na delší, tenké nudličky. Odložíme stranou. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme kari pastu, dokud se neuvolní výrazné aroma. Poté postupně přiléváme polovinu kokosového mléka a za stálého míchání cca 5-6 minut povaříme. Na povrchu se nám musí objevit olejový film. Vložíme maso, limetkové listy, přidáme rybí omáčku, cukr a na poloviny rozkrojené thajské lilky. Cca 2-3 minuty vaříme, potom vlijeme zbytek kokosového mléka. Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa a lilků. |
3 | Těsně před servírováním vmícháme bazalku, rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanými chilli papričkami a podáváme. |
Poznámka
Maso je ideální krájet vychlazené.