Recept

Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44808
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Chilli paprička zelená
1 kávová lžička Cukr třtinový
450 g Hovězí svíčková
3 polévková lžíce Kari pasta
600 ml Kokosové mléko
4 ks Limetka kafrová
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 hrst Thajská bazalka
150 g Thajský lilek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 015kJ
4% Sacharidy 14 g
40% Tuky 30 g
16% Sodík 315 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky postup přípravy receptu:

1

Z masa odstraníme přebytečný tuk a pokrájíme na delší, tenké nudličky. Odložíme stranou.

2

Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme kari pastu, dokud se neuvolní výrazné aroma. Poté postupně přiléváme polovinu kokosového mléka a za stálého míchání cca 5-6 minut povaříme. Na povrchu se nám musí objevit olejový film. Vložíme maso, limetkové listy, přidáme rybí omáčku, cukr a na poloviny rozkrojené thajské lilky. Cca 2-3 minuty vaříme, potom vlijeme zbytek kokosového mléka. Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa a lilků.

3

Těsně před servírováním vmícháme bazalku, rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanými chilli papričkami a podáváme.

Poznámka

Maso je ideální krájet vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept