Jednoduchý recept

Dobrá pasta z fazolí

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44809

Ingredience

1 ks Chilli paprička
400 g Cibule
600 g Fazole
20 g Kopr čerstvý
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 880kJ
14% Sacharidy 52 g
23% Tuky 17 g
8% Sodík 168 mg
38% Bílkoviny 21 g

Dobrá pasta z fazolí postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku s vařící vodou uvaříme vejce natvrdo, asi 10 minut, potom je scedíme, necháme vychladnout ve studené vodě, oloupeme je, nakrájíme a necháme stranou na další použití.

2

Do hrnce nalijeme vodu, postavíme ji na sporák a přivedeme k varu. Převařenou vodu necháme vychladnout a do ni namočíme fazole na celou noc. Druhý den fazole spolu s vodou, ve které byly namočené, uvaříme dopoloměkka, před dokončením vaření,(vaříme přibližně 120 minut) skoro měkké fazole osolíme, potom je scedíme, dáme do mixéru, přidáme k nim připravená vajíčka, chilli papričku a rozmixujeme na hustou kaši.

3

Přeložíme ji do misky, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme drobně nasekanou cibuli a česnek, nasekaný kopr s nasekanou petrželovou nati, vylijeme olej a všechny suroviny spolu s kaší důkladně rukou promícháme.

4

Připravenou pastu odložíme do ledničky, aby se spojily chutě, a potom podáváme.

Poznámka

Fazolovou pastu podáváme jako studený předkrm s čerstvým pečivem a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept