Recept

Kuřecí řízky se smetanovo-bazalkovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44810
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl mořská
4 polévková lžíce Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 488kJ
1% Sacharidy 3 g
23% Tuky 17 g
49% Sodík 990 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kuřecí řízky se smetanovo-bazalkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa naporcujeme na 4 řízky a zlehka je naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme, bazalkové lístky posekáme najemno.

2

V misce promícháme mouku se solí a pepřem, v této směsí obalíme kuřecí řízky, přebytečný obal oklepeme.

3

Na pánev dáme olej a 1 lžíci másla a rozehřejeme je, vložíme porce kuřete a za středního příkonu tepla smažíme 5-6 minut z obou stran. Osmažené porce přendáme na talíř a uložíme do tepla.

4

Na pánev přidáme zbytek másla, rozehřejeme ho a na něm 2 minuty smažíme prolisovaný česnek. Přilijeme smetanu, drůbeží vývar a citronovou šťávu, uvedeme do varu a vaříme, až se tekutina částečně odpaří. Než omáčku dokončíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.

5

Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept