Jednoduchý recept

Baklažánová pasta

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44811

Ingredience

30 g Celer řapíkatý
300 g Cibule
1 dl Citronová šťáva
4 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 553kJ
7% Sacharidy 25 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 209 mg
7% Bílkoviny 4 g

Baklažánová pasta postup přípravy receptu:

1

Baklažány důkladně omyjeme, osušíme, poskládáme na plech, pokapeme olejem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené baklažány oloupeme, dužinu rozmačkáme, přidáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, jemně nastrouhaný celer, podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu, potom dobře promícháme.

2

Připravenou pastu vložíme do ledničky vychladnout a podáváme.

Poznámka

Pastu udržujeme v lednici, podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept