Baklažánová pasta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baklažánová pasta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44811 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
30 g | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
4 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 751,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baklažánová pasta postup přípravy receptu:
1 | Baklažány důkladně omyjeme, osušíme, poskládáme na plech, pokapeme olejem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené baklažány oloupeme, dužinu rozmačkáme, přidáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, jemně nastrouhaný celer, podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu, potom dobře promícháme. |
2 | Připravenou pastu vložíme do ledničky vychladnout a podáváme. |
Poznámka
Pastu udržujeme v lednici, podáváme jako studený předkrm.