Jednoduchý recept

Sladké hovězí kari po thajsku s arašídovou omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44813

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová tráva
2 polévková lžíce Cukr třtinový
450 g Hovězí maso zadní
3 polévková lžíce Kari pasta
600 ml Kokosové mléko
5 ks Limetka kafrová
3 polévková lžíce Omáčka rybí
75 g Ořechy burské pražené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
10 ks Thajská bazalka
2 ks Vejce kachní
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 475kJ
6% Sacharidy 23 g
57% Tuky 43 g
29% Sodík 582 mg
58% Bílkoviny 32 g

Sladké hovězí kari po thajsku s arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Polovinu mléka vlijeme do většího hrnce, zvolna přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne srážet. Poté v něm rozmícháme kari pastu a 2-3 minuty povaříme. Pasta se musí rozpustit. Přidáme rybí omáčku, cukr, rozdrcené stonky citronové trávy a důkladně promícháme. Dále vaříme, až směs zhoustne a ztmavne.

2

Postupně přiléváme za stálého míchání zbytek kokosového mléka a opět přivedeme k varu. Nakonec vložíme na tenké nudličky nakrájené maso a mleté, pražené oříšky. Za občasného míchání necháme vařit dalších 8-10 minut, dokud se neodpaří většina tekutiny. Přisypeme natrhané limetkové listy, na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a dle chuti osolíme a opepříme.

3

Uvařená kachní vejce podélně nakrájíme na dílky, dozdobíme jimi masovou směs, doplníme bazalkovými lístky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept