Jednoduchý recept

Vajíčková sekaná

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44820

Ingredience

150 g Cibule
50 g Husí škvarky
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 876kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 218 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vajíčková sekaná postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Do vařící vody vložíme celé vejce a vaříme je 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, vychladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme je, nakrájíme drobně do misky, kam přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli spolu s česnekem. Přimícháme drobné škvarky, nasekanou kudrnku, přilijeme olej, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.

2

Z připravené hmoty rukami vytvarujeme tvar válečku, zabalíme ho do potravinářské fólie, odložíme do ledničky, potom krájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Sekanou podáváme jako studený předkrm, který uskladňujeme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept