Vajíčková sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčková sekaná
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44820 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
50 g | Husí škvarky |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 153,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 283,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí škvarky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčková sekaná postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Do vařící vody vložíme celé vejce a vaříme je 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, vychladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme je, nakrájíme drobně do misky, kam přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli spolu s česnekem. Přimícháme drobné škvarky, nasekanou kudrnku, přilijeme olej, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. |
2 | Z připravené hmoty rukami vytvarujeme tvar válečku, zabalíme ho do potravinářské fólie, odložíme do ledničky, potom krájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Sekanou podáváme jako studený předkrm, který uskladňujeme v lednici.