Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 44821
Kategorie: Ovocná vína a likéry

Ingredience

50 g Cukr hroznový (glukóza)
100 ml Grappa
900 ml Griotka
100 g Káva zrnková
250 ml Sirup cukrový
1 ks Skořice celá
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
3% Sacharidy 12 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
0% Bílkoviny 0 g

Kávový likér postup přípravy receptu:

1

V nerezovém hrnci smícháme 100 g čerstvě nahrubo pomleté zrnkové kávy s jedním vyškrabaným luskem vanilky, rozlomenou tyčinkou celé skořice, přidáme 900 ml 50% třešňového destilátu a 100 ml 30% vinného destilátu. Vše důkladně promícháme a necháme jen 5 dní v chladu a temnu extrahovat. Směs 5 den přefiltrujeme přes skládaný filtr - získáme 1. extrakt

2

Zbytek směsi až druhý den zředíme vodou a znovu přefiltrujeme - získáme 2. extrakt.

3

Oba roztoky v nerezovém hrnci smícháme s cukrovým sirupem a glukózou.

4

Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Poznámka

Alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 25% objemových jednotek. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí. Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept