Teplý předkrm z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý předkrm z telecího masa
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 44823 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory |
30 g | Česnek |
200 g | Cibule |
30 g | Med včelí |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Švestky sušené |
600 g | Telecí maso přední |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 237,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Med včelí, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý předkrm z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Vypeckované sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody. Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou |
2 | k dalšímu použití. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, položíme do hrnce, omyté maso nakrájíme také na malé kousky a přidáme k cibuli do hrnce. Všechny suroviny v hrnci zalijeme studenou vodou a pod poklici vaříme přibližně 40 minut. Potom přidáme připravené brambory, scezené švestky, zase přiklopíme poklicí a vaříme do změknutí brambor, asi tak 15 minut. |
3 | Před dokončením vaření jídlo dochutíme solí a osladíme podle vlastní chuti medem. Sundáme ze sporáku, necháme 5 minut pod poklicí, poté porcujeme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Toto jídlo podáváme jako teplý předkrm s chlebem.