Brambory zapečené s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s pórkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44829 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1000 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na nudličky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka. |
2 | Do zapékací mísy vymazané máslem rozložíme vrstvu brambor, na brambory vrstvu pórku a posypeme částí nastrouhaného sýru. Osolíme, opepříme a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. |
3 | Smetanu rozmícháme se špetkou muškátového oříšku a nalijeme do pekáčku. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. |
5 | Můžeme podávat se zeleninovým salátem. |