Bramborové taštičky s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové taštičky s tvarohem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44831 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 g | Marmeláda meruňková |
80 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tvaroh jemný |
100 g | Tvaroh tvrdý |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 547,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 191,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové taštičky s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme tvaroh, hrubou mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto. |
2 | Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný asi 1cm a nakrájíme z něj čtverce 8x8cm. Do středu každého čtverce položíme lžičku marmelády a těsto přehneme do tvaru trojúhelníku. Okraje přitiskneme. |
3 | Taštičky vkládádme do hrnce s vroucí vodou a za občasného zamíchání vaříme asi 8 minut. Vyjmeme a upravíme na nahřáté talíře. |
4 | Každou porci posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem a přelijeme rozehřátým máslem. |