Domácí vaječný likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí vaječný likér
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44832 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
200 ml | Mléko zahuštěné neslazené |
250 ml | Sirup cukrový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
20 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vanilkový lusk |
220 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 746,4mg |
Draslík | 72,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sirup cukrový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko zahuštěné neslazené, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí vaječný likér postup přípravy receptu:
1 | Žloutky z čerstvých vajec důkladně oddělíme od bílků a dáme je do nerezového hrnce. Žloutky smícháme s cukrovým sirupem a začneme je mixovat. Postupně přidáváme vodku, vanilku, bílek a kondenzované neslazené mléko. Stále mixujeme, mléka přidáme jen tolik, aby celkové množství bylo 1 litr. |
2 | Ve vodní lázni zahřejeme směs za stálého míchání na 50 °C. Pak likér zakryjeme poklicí a necháme zchladit. |
3 | Před naplněním do lahví dokonale likér promícháme, abychom získali jednotnou a stejnorodou směs. |