Zeleninová polévka s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 44836 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
100 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
20 g | Petržel kudrnka |
30 g | Pórek |
40 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Masové kuličky | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
700 g | Hovězí maso přední |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 184,9mg |
Draslík | 758,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Česnek, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Protlak rajčatový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s masem postup přípravy receptu:
1 | Propranou rýži dáme do hrnce, zalijeme 2.5 dl horké vody, |
2 | přikryjeme poklicí, v předehřáté troubě vaříme 15 minut, a poté necháme vychladnout. |
3 | Maso omyjeme, nakrájíme na kousky, na mlýnku na mase pomeleme do misky, přidáme celá vejce, oloupaný a prolisovaný česnek, uvařenou rýži, sůl, pepř, mletou papriku, nasekanou petrželovou nať, rukou důkladně promícháme a dlaněmi tvarujeme malé kuličky. |
4 | Mrkev, celer a petržel dobře omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na tenké nudle a vše dáme do hrnce. Zeleninu zalijeme vodou a vaříme do jejího změknutí a přípravy vývaru. Když je zelenina měkká, tak do vařícího vývaru pokládáme připravené masové kuličky, přilijeme protlak a kečup, polévku podle chuti osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme drobně nasekaný pórek a pod poklici povaříme ještě 5 minut. |
5 | Uvařenou polévku stáhneme z ohně, necháme chvilku přiklopenou odpočinout, a potom porcujeme na hluboké talíře. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm.