Jednoduchý recept

Zeleninová polévka s masem

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 44836
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
2 polévková lžíce Kečup ostrý
100 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
20 g Petržel kudrnka
30 g Pórek
40 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
Masové kuličky
2 stroužek Česnek
700 g Hovězí maso přední
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
100 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 538kJ
7% Sacharidy 25 g
79% Tuky 59 g
27% Sodík 539 mg
62% Bílkoviny 35 g

Zeleninová polévka s masem postup přípravy receptu:

1

Propranou rýži dáme do hrnce, zalijeme 2.5 dl horké vody,

2

přikryjeme poklicí, v předehřáté troubě vaříme 15 minut, a poté necháme vychladnout.

3

Maso omyjeme, nakrájíme na kousky, na mlýnku na mase pomeleme do misky, přidáme celá vejce, oloupaný a prolisovaný česnek, uvařenou rýži, sůl, pepř, mletou papriku, nasekanou petrželovou nať, rukou důkladně promícháme a dlaněmi tvarujeme malé kuličky.

4

Mrkev, celer a petržel dobře omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na tenké nudle a vše dáme do hrnce. Zeleninu zalijeme vodou a vaříme do jejího změknutí a přípravy vývaru. Když je zelenina měkká, tak do vařícího vývaru pokládáme připravené masové kuličky, přilijeme protlak a kečup, polévku podle chuti osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme drobně nasekaný pórek a pod poklici povaříme ještě 5 minut.

5

Uvařenou polévku stáhneme z ohně, necháme chvilku přiklopenou odpočinout, a potom porcujeme na hluboké talíře.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept