Salát z celeru s jablky a nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z celeru s jablky a nivou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44838 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
350 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Jablka |
60 g | Ořechy vlašské |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 47,2mg |
Draslík | 576,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z celeru s jablky a nivou postup přípravy receptu:
1 | Nivu nakrájíme na tenké plátky, smetanu smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou, syrový celer očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno, jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať pokrájíme najemno, ořechy nasekáme nahrubo. |
2 | V míse promícháme smetanovou zálivku se sýrem, celerem a jablky. Necháme vychladit a před podáváním posypeme petrželovou natí a ořechy. |