Jednoduchý recept

Polévka s husími játry

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44839

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
1 kg Hovězí žebra
300 g Játra husí
200 g Kokosové mléko
500 g Kosti hovězí řídké
2 polévková lžíce Med včelí
200 g Mrkev kořen
2 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,016 kcal
Kilojoule 4 250kJ
5% Sacharidy 20 g
200% Tuky 150 g
105% Sodík 2 g
118% Bílkoviny 67 g

Polévka s husími játry postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer, petržel oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a celer na kousky a necháme zatím ve vodě.

2

Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a na suché pánvi opečeme z obou stran. Potom je dáme do polévkové misky a zalijeme vývarem.

3

Hovězí kostí spolu s masem důkladně omyjeme, položíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a povaříme na vývar přibližně 60 minut. Do hrnce přidáme připravenou zeleninu, kterou povaříme asi 30 minut doměkka a stáhneme z ohně.

4

Hotový vývar scedíme, hrnec s vývarem vrátíme na sporák, hned do něj vlijeme okurkový nálev (asi o,5l), přidáme nastrouhanou kyselou okurku a polévku přivedeme k varu, pomalu za stálého mícháni přiléváme rozšlehaná vejce s kokosovým mlékem. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, medem, posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku. Pod poklici necháme odpočinout, potom porcujeme na hluboké talíře, přidáme husí játra a podáváme.

Poznámka

Polévku servírujeme jako teplý předkrm s výborným macesem - židovským chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept