Salát z celeru s mrkví a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z celeru s mrkví a paprikou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44842 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
450 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
60 g | Jogurt bílý |
100 g | Majonéza |
250 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 373,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 570,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Majonéza, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z celeru s mrkví a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a oloupaný celer nakrájíme na nudličky, vložíme do vroucí vody s octem, 5 minut vaříme. Poté scedíme (vývar odložíme) a necháme okapat. Očištěnou mrkev pokrájíme také na nudličky ,vložíme do vroucího vývaru z celeru, vaříme 5 minut. Poté scedíme, necháme okapat. Cibuli rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme též nadrobno. Z papriky vykrojíme semena a pokrájíme ji na tenké proužky. Zálivku připravíme smícháním majonézy s jogurtem, solí, pepřem, cukrem a s citronovou šťávou. |
2 | V míse promícháme veškerou zeleninu se zálivkou, pod fólií necháme vychladit. Před podáváním salát posypeme petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme studené.