Recept

Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44844
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

250 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Prosciutto sušené
0,5 kávová lžička Sůl mořská
150 g Sýr Parmezán
6 ks Vejce křepelčí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 295kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 23 g
44% Sodík 877 mg
32% Bílkoviny 18 g

Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Mladé fazolové lusky spaříme vařící vodou, prosciutto nakrájíme na tenké proužky a nahrubo nastrouháme sýr Parmezán. Do kastrolku se studenou vodou vložíme křepelčí vajíčka, uvedeme do varu a vaříme 3 minuty. Vařená vajíčka zchladíme ve studené vodě, oloupeme, přepůlíme.

2

Extra panenský olivový olej smícháme s bílým vinným octem a vyšleháme na dresink.

3

Na misce smícháme fazolové lusky se šunkou, osolíme, opepříme a rozdělíme na servírovací talíře. Ke každé porci přidáme 3 půlky vajíček, servírujeme posypané strouhaným Parmezánem a přelité dresinkem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept