Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44844 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Prosciutto sušené |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
150 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 164,8mg |
Draslík | 189,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Sýr Parmezán, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Mladé fazolové lusky spaříme vařící vodou, prosciutto nakrájíme na tenké proužky a nahrubo nastrouháme sýr Parmezán. Do kastrolku se studenou vodou vložíme křepelčí vajíčka, uvedeme do varu a vaříme 3 minuty. Vařená vajíčka zchladíme ve studené vodě, oloupeme, přepůlíme. |
2 | Extra panenský olivový olej smícháme s bílým vinným octem a vyšleháme na dresink. |
3 | Na misce smícháme fazolové lusky se šunkou, osolíme, opepříme a rozdělíme na servírovací talíře. Ke každé porci přidáme 3 půlky vajíček, servírujeme posypané strouhaným Parmezánem a přelité dresinkem. |
Poznámka
Servírujeme studené.