Jednoduchý recept

Gold polévka

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 44845
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
150 g Cibule
150 g Mrkev kořen
1 dl Olej slunečnicový
10 g Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Petržel kořen
40 g Petržel - nať
2 kg Slepice
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 271kJ
2% Sacharidy 7 g
96% Tuky 72 g
16% Sodík 312 mg
107% Bílkoviny 60 g

Gold polévka postup přípravy receptu:

1

Česnek spolu s cibuli oloupeme, do misky dáme mrkev, petržel, celer oškrábeme, umyjeme, všechnu zeleninu nakrájíme na čtvrtky a přidáme do misky k cibuli a česneku.

2

Celou slepici důkladně očistíme, omyjeme, položíme ji do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut. Potom do slepičího vývaru vložíme připravenou zeleninu kromě cibule. Cibuli nakrájíme na malé kousky, v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova a vsypeme ji do vařící se polévky, přidáme celý pepř, polévku ještě povaříme tak dlouho, až bude maso měkké. Před dovařením polévku podle vlastní chutě osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

3

Uvařenou zlatou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.

Poznámka

Gold (zlatou) polévku podáváme jako teplý předkrm. Tradičně je prvním chodem na každé svatební hostině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept