Gold polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gold polévka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44845 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
150 g | Mrkev kořen |
1 dl | Olej slunečnicový |
10 g | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Petržel kořen |
40 g | Petržel - nať |
2 kg | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 778,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gold polévka postup přípravy receptu:
1 | Česnek spolu s cibuli oloupeme, do misky dáme mrkev, petržel, celer oškrábeme, umyjeme, všechnu zeleninu nakrájíme na čtvrtky a přidáme do misky k cibuli a česneku. |
2 | Celou slepici důkladně očistíme, omyjeme, položíme ji do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut. Potom do slepičího vývaru vložíme připravenou zeleninu kromě cibule. Cibuli nakrájíme na malé kousky, v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova a vsypeme ji do vařící se polévky, přidáme celý pepř, polévku ještě povaříme tak dlouho, až bude maso měkké. Před dovařením polévku podle vlastní chutě osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželovou natí. |
3 | Uvařenou zlatou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme. |
Poznámka
Gold (zlatou) polévku podáváme jako teplý předkrm. Tradičně je prvním chodem na každé svatební hostině.