Jednoduchý recept

Medový likér

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44847

Ingredience

1 polévková lžíce Kyselina citrónová
2,5 kg Med včelí
2,2 l Slivovice
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

104% Kalorie 2,052 kcal
Kilojoule 8 585kJ
93% Sacharidy 336 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 24 mg
2% Bílkoviny 1 g

Medový likér postup přípravy receptu:

1

Vodu zahřejeme na 60°C a rozpustíme v ní za stálého míchání med.

2

Přivedeme k varu, sebereme pěnu a pak postupně směs zchlazujeme.

3

Po schlazení přimícháme 96% slivovici a podle chuti dochutíme kyselinou citrónovou.

4

Likér přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Poznámka

K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept