Medový likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový likér
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44847 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kyselina citrónová |
2,5 kg | Med včelí |
2,2 l | Slivovice |
1,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 336g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 212,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medový likér postup přípravy receptu:
1 | Vodu zahřejeme na 60°C a rozpustíme v ní za stálého míchání med. |
2 | Přivedeme k varu, sebereme pěnu a pak postupně směs zchlazujeme. |
3 | Po schlazení přimícháme 96% slivovici a podle chuti dochutíme kyselinou citrónovou. |
4 | Likér přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce. |
Poznámka
K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.